Danmark og professionel golf er næsten som historien om humlebien, der ikke kan flyve, men gør det alligevel. For selv om vi er et lille land og en relativt lille golfnation, formår vi igen og igen at udklække nye store talenter, som vinder turneringer på de allerstørste tours.
Især på herresiden har Danmark længe produceret store stjerner. Thomas Bjørn var den første til at bryde igennem i 90’erne, da han som den første dansker vandt en sejr på Europatouren. Siden er de danske sejre kommet som perler på en snor, og i øjeblikket er det spillere som Thorbjørn Olesen, Lucas Bjerregaard og Søren Kjeldsen, der viser det danske flag i det store udland.
Også på kvindesiden har Danmark efter nogle år uden de helt store resultater begyndt at vise sig frem på både den europæiske og den amerikanske tour. Det er spillere som Nicole Broch Larsen, Nanna Koertsz Madsen og Emily Pedersen, der for alvor har vist formatet til at kunne spille med blandt de allerbedste.
I alt har danske golfspillere vundet 48 gange på de store tours – fordelt med 36 til herrerne og 12 til kvinderne – og det tal bliver med garanti ved med at vokse i takt med at nye stærke danskere bryder igennem.
For når de nuværende spillere træder tilbage, er der nyt meget talentfuldt blod på vej. 2019 var et historisk stærkt år for de danske amatørspillere – ikke mindst personficeret ved de to tvillinger Nicolai og Rasmus Højgaard, som sammen med deres landsholdskollega John Axelsen skrev dansk golfhistorie, da de sammen vandt VM for amatører i Irland i hård konkurrence med store golfnationer som USA, Australien og England. Det var første gang, et dansk hold nåede øverst på VM-podiet, og den præstation rakte da også dansk golfs mest fornemme pris Den Gyldne Golfbold, ligesom Nicolai Højgaard blev kåret til Årets Fund i dansk idræt.
Udover VM-titlen sikrede Nicolai Højgaard sig også den individuelle EM-titel, hvilket var fjerde gang det lykkedes for en dansk herrespiller. Højgaard-brødrene besluttede sig i slutningen af 2018 for at blive professionelle, så hold øje med de to stortalenter i de kommende år.
Det kræver penge at holde liv i en succesfuld talentudvikling, og der er mange spillere på landsholdet, som skal rejse ud til turneringer og træningslejre, ligesom de skal udstyres med tøj. Heldigvis har store firmaer gennem tiden været gode til at støtte Dansk Golf Union som sponsorer, og det er alt lige fra Nykredit og tøjfirmaer som Lyle and Scott, der har bakket op økonomisk for at give de unge danske talenter de bedste muligheder.
Men også de danske landstrænere har haft deres andel i at Danmark har været i stand til at bide skeer med de allerstørste golfnationer, som har langt flere spillere at vælge imellem. Den danske landstræner Thomas Kiel Larsson var således med blandt de tre sidste, da årets Talentpris (talentudvikling) skulle kåres ved Sport 2018 i Herning.