Majors: De to store Open’s

Der er golfturneringer, som de professionelle herrer gerne vil vinde. Og så er der de fire turneringer, som overgår alle andre. Det drejer sig om de såkaldte majors. Ender man her med at stå med trofæet, er man sikret en plads i golfhistorien i al evighed – plus naturligvis en frygtelig masse millioner kroner i præmiepenge.

De fire majors på herresiden fordeler sig med tre i USA og en enkelt i Europa.

The Open Championship

Den ældste majorturnering er The Open Championship – eller i folkemunde British Open. Turneringen har været spillet siden 1860 og afvikles på en række linksbaner i Storbritannien. St. Andrews har været vært 29 gange, Prestwick (hvor der ikke spilles mere) har haft æren af at afholde turneringen 24 gange, mens Muirfield har lagt græs til The Open 16 gange.

Thomas Bjørn var i 2003 meget tæt på at blive den første danske majorvinder, da han på Royal St. Georges i det sydlige England førte turneringen indtil der manglede få huller. Men danskeren måtte nøjes med en andenplads efter amerikaneren Ben Curtis. Også i 2000 blev Bjørn nummer to, dengang dog med hele otte slag op til Tiger Woods.

US Open

US Open har siden 1895 været afholdt på forskellige baner i USA og betragtes som den major, hvor spillerne har sværest ved at gå lave scores. Arrangørerne fra USGA sætter ofte banen op med det formål at ramme en vinderscore omkring par. Tre af golfsportens helt store koryfæer, Bobby Jones, Ben Hogan og Jack Nicklaus har alle vundet US Open fire gange. Det tal er endnu ikke overgået, men måske kan amerikaneren Brooks Koepka nå det. I hvert fald vandt han i 2018 turneringen for andet år i træk – i øvrigt med en score i en over par. Tiger Woods har vundet tre gange.

webart