Det vidste du ikke om golf

For langt de fleste er golf en hyggelig dag på banen med kammerater, venner og familie. Snakken går som regel lystigt, men skulle du løbe tør for emner, giver vi dig her nogle af de mere ukendte facts om golf, som du kan imponere medspillerne med, når du står på teestedet og venter.

  • Golf på månen

Golf er en af blot to sportsgrene, som er spillet på månen. Tilbage i 1971 slog astronauten Alan Shepard til to golfbolde med et 6-jern, som han havde “smuglet” med ombord på Apollo 14. Han måtte dg nøjes med at bruge en hånd til at slå med, fordi hans rumdragt var i vejen. Den anden sportsgren, der er blevet udført på månen, er et spydkast, og både bold og spyd ligger stadig på den “gule ost”.

  • Golf i højderne

Peru har ikke mange golfbaner, men til gengæld har landet rekorden for den højstbeliggende af slagsen. Tactu Golf Club i Morococha befinder sig hele 4.369 meter over havets overflade.

  • Boom

De fleste hyggegolfere er glade, hvis de på en god dag kan slå 200 meter. Men ikke Michael Austin, der sidder på rekorden for det længste drive i en regulær golfturnering. I 1974 i Las Vegas slog han et slag, som blev målt til hele 470 meter.

webart