Reglerne – på vej mod nye tider

Golfreglerne er en af årsagerne til at, golf betragtes som et svært spil at finde hoved og hale i. Som nybegynder er det svært nok i sig selv at få bolden op at flyve – og ikke mindst få den til at lande i hullet inden du har brugt alt for mange forsøg.

“Spil bolden som den ligger, og banen som den er, og hvis du ikke kan gøre nogle af delene, gør hvad der er fair. Men for at gøre hvad der er fair, må du kende Golfreglerne.”

Sådan lyder det fra Dansk Golf Unions introduktion til golfreglerne.

Golfeglerne består grundlæggende af 34 regler, som selv for inkarnerede golfspillere kan være svære at huske at hitte rede i, når man står på banen. Selv om reglerne har været udsat for mange ændringer gennem tiden, har de to lovgivende institutioner i golfverdenen, det amerikanske USGA og det europæiske Royal & Ancient (R&A) dog været meget bevidste om, at reglerne for alvor trængte til en overhaling for at gøre det hele en anelse simplere. Derfor har man gennem de seneste år arbejdet på en grundlæggende revision, og fra 1. januar 2019 træder en lang række nye regler i kraft – i det, der kaldes den mest omfattende regelændring i golfhistorien.

Det kan du læse mere om her.

Samtidig er der også i golf en indbygget etik, idet man i modsætning til mange andre sportsgrene ikke har nogen dommer med, når man spiller. Derfor er man sin egen dommer, og det fordrer selvfølgelig en vis form for selvjustits.

webart