Golf har måske ikke ry som nogen specielt krævende sport, og det er da også rigtigt, at pulsen ikke når voldsomme højder under en golfrunde.
Men faktum er, at man på en golfrunde hurtigt får gået 10 kilometer – måske endda med en golfbag på ryggen. Og de fleste golfspillere kan skrive under på, at man sagtens kan mærke både sin krop – og trætheden – når man har kæmpet sig rundt på golfbanen i den friske luft.
Golf har beviseligt en god effekt på sundheden – og ikke mindst når man når lidt op i årene vil flere runders golf om ugen have en positiv indvirkning på helbredet. En undersøgelse fra Finland har vist, at folk, der spiller to runder ugentligt fik både bedre kondital og tabte sig.
Og når man i gennemsnit forbrænder et sted mellem 1600 og 2500 kalorier på en golfrunde, så er det tilladt at forkæle sig selv med et glas vin, når man kommer hjem fra en dejlig dag på golfbanen.
Kombinationen af golf og vin blev udødeliggjort i den berømte film ‘Sideways’ fra 2004, hvor to kammerater kører rundt i de californiske vinområder og prøver at få styr på livet og kærligheden. Her spiller de golf om dagen og udforsker de fine druer om aftenen.
Hovedpersonen var i filmen ikke specielt begejstret for Merlot, men til gengæld var han overmåde begejstret for Pinot Noir, som er en af de mest populære druer overhovedet. Filmen havde faktisk så stör indvirkning, at salget af Merlot-vine dykkede, mens Pinot Noirs stjerne bare lyste endnu kraftigere.
Har du lyst til at prøve kræfter med en god og velsmagende pinot noir, så gå eksempelvis på opdagelse på Vinoteket.dk, hvor der findes et bredt udvalg af Pinot Noir, der også omtales som den ædle drue.
Der er mange gode grunde til at Pinot Noir betegnes som en af vinens Rolls Roycer. Pinot Noir druen er en af de ældste druer, der findes, og den menes at være “stamfader” til et hav af de druer, vi kender i dag. Pinot Noir siges at være cirka 2000 år gammel og stammer angiveligt fra Bourgogne-området, som mange mener stadig står for nogle af de bedste Pinot Noir-vine i verden.
Pinot Noir var allerede tilbage i Middelalderen en særdeles eftertragtet vin, og den blev dyrket af såvel kirke som adelen. I dag dyrkes den elegante – men også skrøbelige – drue over hele verden, og smagen beskrives ofte som feminin og fløjsblød.
Pinot Noir-druen bliver kaldt for “hjerteknuseren”, fordi den kan være vanskelig at have med at gøre. Den følelse kan mange golfspillere, som prøver at mestre det svære spil, sikkert også nikke genkendende til.
Og akkurat som Pinot Noir har også golfsporten en lang og fascinerende historie, så næste gang du kommer hjem fra golfbanen og får lyst til at fejre din succes – eller drukne dine dårlige slag – med et godt glas vin, så kunne du overveje, om det egentlig ikke er meget passende at smække de trætte ben op og skænke dig et godt glas Pinot Noir.