Golf – en udstyrssport

Der findes sportsgrene, hvor man ikke behøver særlig meget udstyr. Og så findes der de sportsgrene, hvor udstyr er en central del af spillet. Golf hører så absolut til i den sidste kategori, og der findes masser af muligheder for at fylde bag’en op med grej og klæde sig på i golftøj.

På hylderne i golfbutikkerne finder man en bred vifte af udstyr. Det vigtigste element er naturligvis køllerne. Ifølge golfreglerne er det tilladt at have 14 køller med ud på banen, og de fleste vælger at sammensætte indholdet med køller til de lange slag, jern og wedges til de mellemlange og korte slag og en putter, som skal sørge for at få bolden det sidste vigtige stykke vej ned i hullet.

Bolden er naturligvis også en fast bestanddel af udstyret, og det samme er golftøjet – selvom det naturligvis ikke er et must, at det skal være tøj fra golfvaremærker. Tidligere havde golfsporten et ry for at være lidt konservativ, men meget er sket med udviklingen. I dag findes der ikke mindst et stort udvalg af bluser og dame bukser, som sagtens kan bæres uden for golfbanen også.

En golfrunde kan vare mange timer og kan finde sted i al slags vejr, så derfor er det også vigtigt at for både dame og herre at finde rigtige bukser, så runden bliver behagelig. Men det skader naturligvis heller ikke at se godt ud med et par flotte herre eller dame bukser i processen…

Skoene har også udviklet sig meget i tidens løb. Hvor golfsko tidligere var noget konservative og “tunge” i udtrykket, finder man i dag mange golfsko, som nærmest er sneakers – og som sagtens kan bruges i hverdagen også.

Golf er en sport, som hurtigt blive en lidenskab, og derfor søger mange at finde måder at forbedre sig på – og måske endda kæmpe sig vej på landsholdet. Der findes et hav af træningsprodukter, som kan bruges på træningsbanen, ligesom der også findes golfure, kikkerter og andet elektronisk GPS-udstyr, som gør det nemmere at finde afstande ude på banen.

Selv om alle disse ting kan lyde dyrt, behøver man som nybegynder ikke at købe sig fattig til en start. Det er muligt at købe brugt udstyr, så indledningen på golfeventyret ikke bliver så dyr endda.

God fornøjelse i udstyrsjunglen – og på golfbanen.

webart