En unik sport

I modsætning til mange andre sportsgrene, hvor intensiteten er høj og muligheden for at tale med andre med- og modspillere er nærmest ikke-eksisterende, er golf også en social sport. Selv om konkurrencemomentet i høj grad er til stede, kan du også sagtens finde tid til at hygge dig og få mere ud af en golfrunde end blot kampen for at få bolden i hul. Der er masser af muligheder for at få snakket og grinet med dine medspillere, ligesom du også ofte får mulighed for at spille med fremmede og dermed lære nye mennesker at kende. Det sker blandt andet i de mange åbne turneringer, som hver uge spilles over hele landet.

Samtidig betyder golfens unikke handicapsystem, at du ikke – som i mange andre individuelle sportsgrene – behøver spille med folk, som er på dit eget niveau. Uanset hvor god du er og hvor gammel du er, kan du spille med både professionelle, nybegyndere og folk midt imellem – og stadig få en jævnbyrdig dyst.

På alle baner findes der også forskellige teesteder i forskellig farve – oftest hvid, gul, rød og blå – som indikerer forskellig længde fra tee til green. Dermed kan du også vælge den længde på banen, som passer til dit spil og niveau.

En golfrunde tager ofte 4-5 timer for 18 huller, hvilket giver rig mulighed for en hyggelig social dag i selskab med venner, bekendte eller familie i frisk luft og grønne omgivelser. Har man ikke den tid, der skal til, kan man altid vælge at spille seks eller ni huller. Eller eventuelt tage i golfklubben for at træne med dine golfspillende venner.

Samtidig er der masser af motion forbundet med en golfrunde. Umiddelbart kan det måske lyde det som en “walk in the park”, men undersøgelser viser, at der rent faktisk forbrændes masser af kalorier under en 18-hullers runde, hvor den tilbagelagte afstand ofte kommer over 10 kilometer. Er man oppe i alderen eller måske på andre måder besværet fysisk, er golf et oplagt valg, når der skal findes en motionsform, som er til at overkomme.

En gruppe forskere fra det anerkendte svenske Karolinska Institutet offentliggjorde i 2008 en undersøgelse, hvor konklusionen var, at golf kan forlænge livet : med op til fem år.

– En runde golf indebærer ofte, at man er ude i fire-fem timer og går seks-syv kilometer i rask tempo. Det er beviseligt godt for sundheden. Man kan spille golf, selvom man er højt oppe i årene, og golf er tilmed forbundet med positive sociale og psykologiske effekter, lød det fra professor Anders Ahlbom fra Karolinska Institutet.

webart