De allerstørste stjerner

Hundredevis af golfstjerner har gjort det mere end bare almindeligt godt. Men der findes også den lille eksklusive skare af spillere, som skiller sig ud. Her er et udvalg:

Jack Nicklaus, USA

Betragtes af de fleste som golfsportens allerstørste spiller nogensinde. Nicklaus vandt hele 18 majortitler i sin tid – og blev nummer to i 19. Den sidste majorsejr kom i 1986 i en alder af 46 år. Samtidig vandt han 73 titler på den amerikanske tour.

Tiger Woods, USA


Det amerikanske vidunder dominerede i en årrække golfsporten i uhyggelig grad. Mange forventede at han var manden, der skulle slå Nicklaus’ majorrekord, men stimen stoppede i 2008, da Tiger Woods vandt sin 14. major. Siden har der været problemer både på og uden for banen. Woods har også været skadesplaget, men forsøger nu at finde tilbage til fordums storhed.

Bobby Jones, USA

Stillede i perioden 1923-1930 op i 31 majors. Han vandt de 13 og sluttede i top 10 i 27 af disse turneringer. Sluttede sin karriere på topplan i en alder af 28. Jones var med til at stifte Masters i hjemstaten Georgia.

Andre store navne: Walter Hagen, USA, Gary Player, Sydafrika, Arnold Palmer, USA, Seve Ballesteros, Spanien, Ben Hogan, USA, Sam Snead, USA og Gene Sarazen, USA, Tom Watson, USA og Phil Mickelson, USA.

webart