Golf boomer over hele verden

Golfsporten over det meste af verden har i mange år været præget af tilbagegang – og i bedste fald status quo. Men så kom coronapandemien i 2020 og folk måtte enten arbejde hjemmefra eller lide den tort at blive afskediget. Og det fik både nye og tidligere golfspillere til at valfarte til golfbanerne for at dyrke en sport, som passede perfekt til den nye virkelighed.

Da golf som bekendt foregår udendørs, blev aktiviteten ikke ramt af restriktioner i samme grad som så mange andre sportsgrene og fritidsaktiviteter, og klubber over hele verden oplevede pludselig et mindre boom i antallet af nye medlemmer og spillede golfrunder.

I USA blev der i maj måned sidste år spillet 6,2 procent flere golfrunder end tilfældet var året før, og i oktober 2020 blev der spillet hele 11 millioner flere runder end i samme måned året før.

I Danmark skabte coronaen også travlhed på de danske baner, og folk meldte sig ind i klubberne i en grad, at der rent faktisk blev skrevet et stykke dansk golfhistorie i 2020. For da medlemstallet skulle gøres op i efteråret 2020, viste det sig, at der aldrig nogensinde tidligere havde været flere medlemmer i de danske klubber. I alt lød det officielle antal af golfspillere i Danmark på 154.803 golfspillere – en stigning på 4,2 procent i forhold til 2019.

Samtidig blev der også slidt ekstra godt på græsset, idet antallet af spillede runder i 2020 blev skønnet til at være hele 42 procent højere end året før.

Flere udstyrsforhandlere kunne sågar melde om problemer med at skaffe nok begynderudstyr til de mange nye golfspillere, og i mange klubber er der igen indført ventelister – en udvikling, som de færreste havde set komme inden Danmark gik i nedlukningsmode i marts 2020.

Coronapnademien har haft mange triste konsekvenser, men for golfsporten har coronaen altså haft en overraskende positiv effekt.

webart