Et spil med slag i

Golf har med sikkerhed rødder tilbage til 1457, da vi finder spillet dokumenteret i gamle håndskrifter, hvori den skotske konge James den anden forbød spillet. Håndskrifterne fortæller, at han forbød spillet, fordi landet var truet af angreb fra englænderne sydfra. Derfor skulle skotterne ikke fjolle rundt med nogle køller og slå efter en bold, men sørge for at blive kampklare med rigtige våben i stedet.

Køllespil

Der er lidt tvivl om, hvad ordet “golf” egentlig betyder. Det er engelsk, men stammer formentlig fra

Nederlandene, idet det hollandske ord kolfen betyder at slå, og kolf er en kølle eller et slagvåben. Som så meget andet er golf altså en sport, der har sin oprindelse bredere, end vi lige tror, men som nævnt så er den først dokumenteret i Skotland, som også i dag er et af de helt store golflande med store golfbaner og golfklubber af højeste standard. Den amerikanske præsident Donald J. Trump ejer også en golfbane i dette land og besøger jævnligt landet.

Har du brug for tøj til golfspillet, er der gode muligheder på www.gorillasports.dk, hvor du kan finde tøj, der passer til vejr og vind, hvad enten golfspillet finder sted under vore tempererede himmelstrøg eller under sydens sol.

Golfudstyret udvikler sig konstant

I løbet af historien har udstyret, som man bruger til at spille golf med, udviklet sig enormt, og de forskellige producenter af udstyr til golf forsker og udvikler stadig i nye materialer og måder at udruste spillerne på. Da spillet blev udviklet oprindeligt, var køllerne af træ – både skaftet og køllens hoved. Boldene var af

læder og udstoppet med fjer. Det hele var naturligvis håndarbejde, og derfor var tingene dyre.

Om det stammer helt fra dengang, alting var håndlavet, skal vi ikke kunne sige, men golf har altid haft ry for at være en dyr sport, selv om den i dag er en allemandssport, som så mange andre sportsgrene er det. Mange sportsgrene med udspring i det forenede kongerige stammer fra adelen, som havde tid og råd til at holde fri og spille spil – og sådan er golf måske opstået, selv om det er usikkert. Men på lignende vis er for eksempel det populære spil badminton blevet til, idet adelen på de store engelske landslotte tilbragte sommerdagene med at spille bold med hinanden – ikke bare for sjov, men også for at holde sig i form, når man nu ikke var tvunget til fysisk arbejde som så mange andre. På samme måde er tennis opstået, og polo, som dyrkes fra hest – også et rent overklassefænomen.

Golf er i dag en af de mest populære sportsgrene herhjemme og nydes af både unge og gamle. Man kan dyrke spillet på det niveau, man ønsker, og der er altid mulighed for at finde spilleglade “kolleger” i golfklubben.

webart